Опитът за военен преврат срещу президента на Венецуела Николас Мадуро,

...
 Опитът за военен преврат срещу президента на Венецуела Николас Мадуро,
Коментари Харесай

Опитът за военен преврат срещу Мадуро се провали

 Опитът за боен прелом против президента на Венецуела Николас Мадуро, проведен през вчерашния ден, бе несполучлив. Военното командване остава правилно на Мадуро. Обстановката в латиноамериканската страна обаче продължава да е нестабилна.
Вчера Гуайдо се обърна към военните с апел да излязат на улицата и да сложат завършек на узурпацията на властта от Мадуро. Стигна се до конфликти, при които в столицата Каракас бяха ранени 70 души. По думите на Гуайдо от тази заран, протестните акции са посочили, че въоръжените сили не поддържат Мадуро.

 

Акцията на опозицията съумя да освободи от домакински арест един от най-изявените съперници на режима – Леополдо Лопес, който се укрива в посолството на Испания. Опозиционният водач Хуан Гуайдо, който се самообяви за президент, прикани гражданията и армията да го поддържат, като излязат и през днешния ден на мирни шествия.

 

За през днешния ден е плануван и всеобщ протест на поддръжниците на президента Мадуро послучай 1 май.

 

Междувременно американският президент Тръмп упрекна Куба, че организира военни интервенции във Венецуела в поддръжка на Мадуро и заплаши, че в случай че ако те не спрат, ще наложи тежки наказания на Хавана.

 

България поддържа венецуелския народ в неговия блян за дейна гражданска позиция против диктатурата и насилието - се споделя в позиция на външното ни министерство. София е за спокойно решение на рецесията, равномерен преход към законна, демократично открита власт и за осъществяване на свободни и транспарантни президентски избори във Венецуела.
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР